Mariestads Golfklubb

Grattis Fredrik Kampe!!

2016-04-26

  1. 23-24 april avgjordes första deltävlingen i skånska Skyrup. En bana som bjöd på fantastiskt snabba greener, fina bunkrar, snö, regn, och sol!

    Första dagens spel bjöd på en hel del bra resultat. En kvartett ledde på +1 tätt följt av ett koppel på +2 och +3. På de snabba ondulerade greenerna var det många som hade problem men alla var överens att det var kul att få spela en bana med så snabba greener redan i april.

    Dag 2 hade det varit -7 grader i Skyrup vilket ledde till försenad start med 20 minuter. Greenerna var ännu snabbare och Fredrik Widmark hade mätt till 11 på stimpen och några undrade om det var de frusna greenerna han hade mätt på. Andra ronden bjöd på riktigt aprilväder, solen sken i början av ronden men under dagen blev det både hagel, snö och regn. 

    De som bemästrade banan och vädret bäst var Fredrik Kampe, Mariestads GK och Mats ”Doran” Dornell, Österåkers GK som bägge slutade på +4 efter de två varven. Det innebar särspel på hål 18 i ösregnet och för Doran var det bara att plocka ut klubborna från bilen som redan var redo för hemfärd. Fredrik Kampe gjorde en vacker birdie på första särspelshålet och det räckte till vinst och till sin första seger på H40-touren. Vi säger grattis och välkommen till oss på H40.

    Vi tackar Fredrik Widmark med personal på Skyrups GK för en bra helg med fantastiska greener och en bana i mycket bra skick och hoppas att vi får komma tillbaka. Nu blickar vi framåt mot andra omgången som går på Mariestad 14-15 maj. Glöm inte anmäla er och ta gärna med er en kollega från din hemmaklubb så kan vi bli ännu fler som spelar på H40 touren!