Mariestads Golfklubb

Elsa Svensson

2016-08-31

Elsa Svensson spelade till sig en delad andra plats i Skandia Cup, Sveriges största juniortävling. Ännu en tävling där Elsa spelar bra golf med god attityd och visar att hon är i toppen av svensk ungdomsgolf! 

Första arton hålen i finalen på Huvudstadens GK spelar Elsa mycket bra och vänder efter de första nio hålen -1 trots att hon missar på de två inledande hålen som hon följer upp med tre birdies, ytterligare en birdie direkt på tian gör att hon går till -2. Hon rycker i tävlingen och leder hon som mest med fem slag. Hål sju kommer att vara ett hål som Elsa vill spela om för att få revansch, här tappar hon tre slag och avslutar första 18 med +2 och en ledning med två slag.

På söndagen var det dags att få ett avgörande, tyvärr tappa Elsa ledningen med bogeys på ettan och femman. På sexan kommer första birdien och åter igen i ledningen men sen kom hål sju igen och helt plötsligt tre slag efter. Näven knyts och fem raka par gör att hon har andra platsen, på femtonde hålet tappar hon ytterligare och är nu ett efter tvåan. Tjejerna gör varsin birdie på sjuttonde, på artonde gör Elsa birdie och delar andra platsen med totalt 148 slag (+8) sex slag efter ettan. 

Att avsluta birdie birdie för att ta en placering visar att det finns en rejäl tävlingsmänniska i Elsa och inte bara det utan även en spelare med stort fairplay, hål sju skulle knäcka vem som helst men inte Elsa. Till och med föräldrar till hennes medspelare berömmer Elsa för vilken attityd hon har till golfen, sina medspelare och sin prestation.