Mariestads Golfklubb

Börja spela golf!

Att börja spela golf är enkelt, det enda du behöver göra är anmäla dig till en kurs och att avsätta lite tid!

Golf är en social och trevlig friskvårdsidrott som passar alla i alla åldrar! Det är aldrig för sent att börja eller att ta upp ett gammalt intresse igen. Anmäl dig till nybörjarkursen för Grönt Kort till Stefan Jönsson som är PGA Professional och ansvarig för utbildningen  Mariestads GK, mobil 0708-584017. Kurser startar löpande hela säsongen - grupp eller privat.
Nu kan du använda ditt friskvårdsbidrag för att betala din golfutbildning

Succén fortsätter
Grönt Kort Intensiv
NY KURS Söndag 3 juni 2018 kl.09-15. 

Vill du snabbt komma igång och få Grönt Kort, då är denna intensiv-kurs rätt för dig! Under en heldag (9-15) får du en innehållsrik och intensiv utbildning i hela golfspelet. Under Gröna Kort-kursen kommer du att få instruktion och träna på golfens olika slag och lära dig om golfvett, golfregler och utrustning. Vi genomför en banvandring där vi illustrerar och praktiserar de viktigaste delarna av spelet. 

Efter kursen har du Grönt Kort och ett Golf-id. Nuär du redo att börja spela golf mot hcp 54 tillsammans med golfspelare som har hcp 36 eller lägre.
Under en period av två till tre veckor efter kursavslut får du spela och praktisera dina nya kunskaper på Mariestads GKs 18 hålsbana tillsammans med en "fadder", helt utan extra kostnad.
Efter två- tre veckor har vi en samling under 2 timmar med repetion och vidareutbildning.
När du betalat din medlemsavgift blir du med golf-id kan du sedan gå vidare med ditt spel hos oss. Då är du helt enkelt ingång!  


Kursen innehåller följande:
- De grundläggande golfslagen och tekniken.
- Utrustningskunskap - tips, råd!
- Genomgång av hcp, golf-id, scorekort och spelformer.
- Golfreglerna och golfvett.
- Förbereda dig för spel på golfbanan.
- Information om hur du kan fortsätta med golfen efter kursen.

Kostnad för kursen är 1295kr.

Anmälan märk med namn, mobil, mail och önskemål om vilken kurs  
Betalning görs på BG 5998-3767 eller Swish 123-5959143 märk med namn
Tillkommer gör medlemsavgift, 1200kr senior(ordinarie pris 5100kr) 550 junior upp till 21 år, och teorimaterial 250kr. 

Ny Kurs Torsdag 5/7 kl.13-20. Repetion och vidareutbildning torsdag 2/8 kl. 18-20
Ny Kurs Torsdag 12/7 kl. 9-16. Repetion och vidareutbildning torsdag 2/8 kl. 18-20

Kurs Torsdag 19/7 kl. 9-16. Repetion och vidareutbildning torsdag 9/8 kl. 18-20
Kurs Torsdag 26/7 kl. 13-20. Repetion och vidareutbildning torsdag 9/8 kl. 18-20

Mer info 0708-58 40 17
Anmälan via mail golfstore.mariestad@gmail.com ange namn, mobil och vilket datum

Grönt Kort Kurs 4 veckors

Kursen pågår i 3,5- 4 veckor med två gemensamma träningar i veckan. Lån av klubbor, bollar och peggar ingår i kursavgiften. Vi övar alla typer av slag och varvar det praktiska med teoretiska kunskaper. Under tiden kursen pågår får du lov att spela banan med en fadder för att verkligen prova vad golf är! Egenträningen är mycket viktig för att utveckla ditt spel.

Kursen kostar 2000kr för senior, 22 år och äldre.
Junior 12-21 år kostar kursen 1500kr
Junior 16-21 år i förälders sällskap betalar 1000kr
J
unior upp till och med 15 år 500kr i förälders sällskap.
ingår 16 timmar teori och praktik, lån av utrustning, personlig coachning och utbildning tills du når officiellt handicap!
Priserna gäller 2017.
En reducerad medlemsavgift tillkommer första året (1500kr/ senior, 550kr/jr tom.21 årsamt teorimaterial 250kr.

Utbildningen
Under utbildningen, som till allra största del är praktisk, kommer du tillsammans med MdGK:s PGA Professional Stefan  Jönsson igenom några områden som gör det ännu roligare ute golfbanan. Du behöver:
träna golfens olika slag
lära dig det viktigaste och mest förekommande om golfvett och golfregler
veta lite om utrustningen
kunna några golftermer.
Dessutom får du göra en eller flera banvandringar och träna ute banan med en fadder. När kursen är klar har du spelat till dig ett "Grönt Kort",  klubbhandicap(37-54) eller t.o.m officiellt hcp(36 eller lägre)
Läs mer  http://iof4.idrottonline.se/SISUIdrottsbocker/Produktwebbar/GrontKort

här är materialet uppbyggt
Utbildningsmaterialet för Grönt Kort består av en bok och en webbplats. Boken tar framförallt upp golfvett för roligare golf samt några av golfens regler. Men du hittar även golfens slag samt övningsbeskrivningar i boken - ta gärna med denna till utbildningen och till träningen!
webben hittar du:
fördjupningar
hundratals filmer
självtester om golfvett och regler
övningar
• Mina sidor med mera


här fungerar inloggningen
Webben är indelad i en öppen del som alla har tillgång till. Där visas bland annat trailers om vad utbildningen tar upp och hur man får Grönt Kort.
Det finns också en del där du behöver logga in för att tillgång till alla de delar som finns där. Koden till registreringen finns i Grönt Kort boken. Koden är förbrukad efter en registrering och gäller alltså endast för en person.
Du kan logga in överallt där du har tillgång till Internet. Tjänsten tillåter endast att en person är inloggad per konto. Om någon annan försöker logga in stängs man själv ute från sitt konto.

Mobil webb och läsplattor
Du kan även öppna webbplatsen och logga in med moderna mobiler och läsplattor. Med andra ord har du tillgång till alla filmer - oavsett var du befinner dig.
Tillsammans bildar bok och webb ett spännande och utvecklande utbildningsmaterial som ger dig svar de allra flesta frågor du har.
 

När får jag Grönt Kort
Du får Grönt Kort när kursen är klar och då kan du kan spela  banan tillsammans med din fadder eller handicapp satt spelare som har fyllt 18 år.
 Du ska klara ett av nedanstående alternativ från gulsvart utslagsplats, 150 metersmarkeringen:
vid ett tillfälle presterat 18 poäng, eller mer vid spel över 9 hål
vid två tillfällen presterat 14–17 poäng vid spel över 9 hål.
Du spelar poängbogey över nio hål från gulsvart utslagsplats, eller kortare om din klubb rekommenderar det. Du genomför golfrundan med en spelare med officiell handicap som är minst 18 år fyllda. Du får poäng enligt tabellen nedan.

Poängtabell
här räknar du poäng när du spelar från gulsvart utslagsplats (150 meters markeringen).
Antal slag  Poäng
7 slag  0 poäng
6 slag  1 poäng
5 slag  2 poäng
4 slag  3 poäng
3 slag  4 poäng
osvosv.

Det är även dags att se över vilken utrustning som behövs. klubben finns en välsorterad Shop med alternativ i alla prisklasser och du får hjälp av Stefan att hitta utrustning som passar dig.

En kväll varannan vecka är det fortsättningsträning för dem som inte nått 36 i hcp. Denna träning ingår i golfutbildningen

När du klarat Grönt Kort fortsätter du din träning och ditt spel tillsammans med din fadder ute banan. Många golfare upplever det oerhört positivt att börja spela en kort bana för att senare, när de blivit allt säkrare, flytta tillbaka till ordinarie utslagsplatser. Din klubb guidar dig var du bör spela och träna ifrån


här kan det se ut efter det att du har fått ditt Gröna Kort:

1. Spel och träning från grönvit utslagsplats
Du fortsätter nu med spel och träning från grönvit utslagsplats. Grönvit utslagsplats ligger mitt emellan 150-metersmarkeringen och röd utslagsplats (tee). 
I tabellen här nedan ser du hur du räknar poäng när du spelar från grönvit utslagsplats. Exempel: Du får 2 poäng om du har 6 slag ett par 4 hål.
När du känner dig säker runt 18 poäng från den här platsen går du vidare till nästa steg.  
Antal slag  9  8  7  6  5  4  3  osv
Par 3 poäng  -  -  -  1  2  3  4  osv
Par 4 poäng  -  -  1  2  3  4  5  osv
Par 5 poäng  -  1  2  3  4  5  6  osv

 

2. Handicap 54-37, nu kan du välja vilken ordinarie utslagsplats du vill spela
Nu har du fått handicap 54 och det innebär ett visst antal slag i kallat spelhandicap. Hur många slag du får avgörs av Slopetabellen. Det här hjälper din klubb dig med!
Du kan nu välja vilken ordinarie utslagsplats du vill spela ifrån. Börja med 36an(grön/vit endast damer och junior under 12år), 46an(röd) utslagsplats sedan provar ni 51an, nästa steg är 57an(endast herrar). Utslagets siffror står för hela banans totallängd, exempelvis "51" står för att banan är cirka 5100 meter lång.
 

3. Officiell handicap 36,0
Det första stora handicap målet är 36,0 så kallad officiell handicap, vilket gör det möjligt för dig att spela själv på banan, vara fadder åt en kompis som går Grönt kort utbildningen och besöka våra grannklubbar för ett gäst spel. Nu kan även 57an(damer) och 62an(herrar) bli aktuell när ni känner er starka och att svingen sitter. Det finns också flera klubbar som välkomnar golfspelare utan officiell handicap. Ta reda på vad som gäller för den klubb du vill besöka genom att ringa eller maila till berörd klubb.


 

Fortsättningsvis är det spel, egen träning med eller utan tränare som gäller för vidare utveckling. Se klubbens information vilka tävlingar, träningar och andra aktiviteter som är gång. Ditt intresse för ditt golfspel kan endast du påverka men i din golfutveckling finns klubbens pro till din hjälp.

Golfen är en ”gentlemanna-sport där vi själva är våra egna domare. Med grundkunskap i regler tar man sig långt, ännu längre när man utsätts för de olika situationerna. Den som söker finner (kanske en fri dropp).
Du själv ansvarar för att ditt handicap är uppdaterat. Det är alltid det handicap som står i datasystemet som gäller.

Har du frågor är du alltid välkommen med dem till kansliet eller till Stefan - vi är här för att hjälpa dig!
Här kan du läsa mer om Grönt Kort-utbildningen http://www.golf.se/Spela/Borja-spela-golf/

Grönt-Kort kurser/Nybörjarkurser startar löpande under hela säsongen. När vi har fått ihop 5-8 pers startar vi en kurs! Anmäl dig till Shopen 0501-19769 eller till Stefan 0708-584017