Tangerat banrekord

2013-09-09

Tangerat Banrekord!!

I lördags spelades Vänerslaget av EssGolf på Mariestads GK. Det är en proffstävling över 36 hål som ingår i SeeMore Tour. Det är 13 tävlingar och de flesta tävlingarna spelas i Närke. MdGK var den 12e och näst sista vilket innebär att det spelades om dubbla Order of merit poäng. Finalen är den 15 september som spelas på Askersunds GK.

Spelarna fick en Mariestads bana i toppskick som också fick mycket beröm av spelarna, framför allt greenerna.

Efter första 18 var det delad ledning för Petter Carnbro, Sotenäs GK och Anton Bergström Kårsta GK båda med 70 slag,-3. Av MdGK spelarna var det Niklas Erlandsson som var bäst 3 slag efter, samma som en annan utflyttad lokal golfare Erling Steen. Det skulle visa sig att de två fick en fight på de sista 18 där Niklas gjorde 76 och knep sista pris plats, Erling hade 77. Båda startade sista 9 dåligt men spelade upp sig Niklas birdie på 17 var det slaget som skilde det två forna lagkamraterna.

Sista varvet var det ingen som hängde med Petter Carnbro i hans birdie jakt på hål 19-27, 31 slag fem birdies gjorde att han ryckte med 9 slag mot Anton på de hålen och vi hade en ny tvåa Andreas Grönqvist, Örebro City Golf, som var 7 slag efter ledande Petter inför de sista 9. Anton gjorde birdie på 28e hålet och tog in ett men på 40e hålet gjorde Petter eagle och avslutade de två sista hålen med birdie, birdie! Den sista birdien innebar ett tangerat banrekord med 66 slag som han delar med Per Svensson A6 GK och Johan Moberg Norrköpings GK.

Det var andra upplagan av Vänerslaget i SeeMore tappning och vi ska utvärdera detta och se om det blir ytterligare.