Resultat SKANDIA TOUR DISTRIKT

2014-08-24

Skandia Tour distrikt gästade Mariestads golfklubb på lördagen. Fem klasser varav två klasser är för flickor. A klasserna spelades det om en plats till nästa omgång i regional som är klassen över.

I pojkar A knep Edvin Svensson en finfin andra plats där vinnaren hade sju slag tillgodo. Edvin är med och fajtas i toppen av A klassen i de flesta Skandia tävlingarna han soelar vilket gör att han är snart redo för en regional. Marcus Gustavsson gör debut på touren och ligger delad tvåa efter första arton hålen, tyvärr är han tvungen att gå av efter tjugo hål. Även Jonathan Andersson som också spelade för första gången var med tvungen att utgå.

I flickor A vann Linnéa Gustafsson med 93 slag, 3 slag före klubbkamraten Stina Jönsson som delade andraplatsen. Kul för tjejerna som debuterade i A klassen att de placerar sig bra direkt. Linnéa får spela regional i början av september och hoppas att Stina knyter näven och ser till att ta sig vidare till regionala touren nästa gång.

B klasserna är förberedande spel för att kunna gå vidare upp i touren. Detta är ett väldigt bra upplägg för att få tävla golf på sin kunskapsnivå. Den enda ålder som gäller här är att spelaren är under 22 år.
Flickor B vinner Tilda Kvarnrud klassen tillsammans med två andra flickor från Västergötland. Tilda går från klarhet till klarhet och nästa säsong blir jag förvånad om hon inte spelar på regional nivå. Maja Stenlund kniper en femteplats hon är 8 slag efter första platsen.
Pojkar B1 vinner Mariestads Max Hållander klassen, Jonathan Svensson på en fin tredje plats 4 slag till Max ytterligare 5 slag landade Oscar Jönsson 9e plats till honom och ett slag till hade Carl-Johan Gustavsson som med gjorde Skandia debut.
B2 klassen för grabbarna var intressant dels för att vi har ytterligare en pallplats genom Filip Stenlund trea blev han 5 slag till första plats. Sen har vi två starka debutanter i och med att Albert Gustavsson och Lucas Birgersson ställde upp. De två ser redan fram emot Billingens Skandia den 14e september!

Mariestads GK ställde 14 ! spelare till start. Det är en stor ökning mot förra säsongens rekord som var 10 till start. Så har vi Ludvig Torstenfeldt på riks och Elsa Svensson på regional så det ser ut som MdGK har en god tävlings framtid att se fram mot.

Klicka här för fullständig resultatlista