Regler vid frost!!

2016-11-02

Regler vid nattfrost

Med anledning av den kalla natten vi hade vill vi informera kring våra regler vid nattfrost.

Frosten kan ställa till stora problem på greenerna om vi beträder dom när dom fortfarande är vita. Se bara på foto nedan hur det kan se ut några dagar efteråt.

Greenerna är också extra känsliga dom första frostnätterna på hösten. Grässtrået är fortfarande fullt av näring och när vi trampar på gräset riskerar det att brytas. Efter ett antal frosttillfällen har grässtrået anpassat sig och näringsinnehållet är betydligt lägre.

Med anledning av det ändrar vi lite i rutinerna för spelet på banan.

Inledningsvis kommer vi inte sätta ut vinterflaggorna, utan banan är helt stängd fram tills frosten är borta. Det är greenkeepern som bedömer när spelet kan starta och koordinerar med kansliet.

Starttider som är bokade när banan är stängd pga frost stryks då helt. Ni får alltså ha lite koll på väderleksrapporterna innan ni bokar en tidig morgonrunda.

Dagar då det inte är nattfrost är det givetvis fritt fram att spela från tidigt morgon precis som vanligt.

Längre fram i höst kommer vi sätta ut vinterflaggorna och då kommer nya rutiner att gälla. Vi återkommer då med ny uppdaterad information.

Mariestads GK