OG-segersviten bruten efter 14 år

2011-10-03

Årets OG-serie avslutades den 29 sept. Brevikens GK. Serien omfattar 11 sammandragningar och vi såg fram emot en ny serieseger vi ledde ganska komfortabelt inför sista omgången som gick Skövde GK. Tyvärr var manfallet ovanligt stort och de flesta av våra mannar hade en dålig dag. Detta betydde att Vara-Bjertorps GK gick om och övertog vandringspriset.

Allt sedan OG startade för 15 år sedan har Mariestads GK vunnit serien varje år det var med blandade känslor vandringspriset överlämnades till Vara-Bjertorp.
"För mej är detta en väldigt ovan situation" sa Mariestads GK:s OG-ansvarige när han överlämnade vandringspriset till Owe Friman i Vara-Bjertorp som han lyckönskade och samtidigt menade att detta blir rätt tändvätska för att återerövra priset redan kommande säsong.

Individuellt kan nämnas att Bengt Ryberg kom delad andraplats i A-klassen genom att bl.a. vinna 3 av de 11 serieomgångarna.
I B-klassen gjorde Rolf Ferngren samma prestation. Delad andraplats. Conny Carlberg kom 5:e och Raul Borg 15:e plats.

I den avslutande finaltävlingen Breviken visade sedan Rolf Ferngren att formen fortfarande är god och vann B-klassen.
Som vanligt har vi varit den klubb som varit bäst representerad vid varje tillfälle även om intresset avtog något vid de sista omgångarna.

Nu ser vi redan fram mot 2012 för att ta vandringspriset tillbaka.
Som OG-ansvarig vill jag tacka alla som varit med och krigat och presterat goda resultat.
OG är, trots andraplatsen, en trivsam serie med möjlighet till många goda kontakter och inte minst möjlighet till spel 12 olika banor till ett förmånligt pris.

Fortsätt svinga lugnt tar vi nya tag 2012 !

Alf Petterson
OG-ansvarig 2011