Ny Tillfällig lokal regel

2015-10-02

Området till höger om green på hål 4 har gjorts en del dräningeringsarbeten och detta område är nu markerat med blåvita pinnar samt målade blå linjer.

Då det är ont om plats för droppning så har det också gjorts iordning 2 st droppzoner där man FÅR droppa.

Den exakta lydelsen på den tillfälliga lokala regeln:

Mark under arbete (MUA); Spel förbjudet; med droppzoner
Området på hål 4 vars gräns definieras av blå/vita pinnar samt blå linjer är mark under arbete (MUA) varifrån spel är förbjudet. Om en spelares boll ligger i området eller om detta inverkar på spelarens stans eller området för spelarens avsedda sving måste spelaren ta lättnad enligt Regel 25-1 eller som ett ytterligare alternativ droppa en boll i närmaste droppzon även när droppzonen är närmare hålet än där bollen ursprungligen låg.
Vid droppning i droppzon måste den droppade bollen först träffa en del av banan inom droppzonen. Den droppade bollen är i spel, om den stannar inom två klubblängder från den punkt där den först träffade en del av banan, även om den rullar ut ur droppzonen eller närmare hålet. Droppning och omdroppning se Regel 20-2 och Bilaga 1 Del B 8 Anm.
Plikt: Matchspel - Förlorat hål; Slagspel - Två slag.