Nattfrost

2015-10-13

Regler vid nattfrost

Hösten är här och med den kommer också kalla frostnätter. Frosten kan ställa till stora problem på greenerna om vi beträder dom när dom fortfarande är vita.

Greenerna är också extra känsliga vid dom första frostnätterna på hösten. Grässtrået är fortfarande fullt av näring och när vi trampar på gräset riskerar det att brytas. Efter ett antal frosttillfällen har grässtrået anpassat sig och näringsinnehållet är betydligt lägre.

Med anledning av det ändrar vi lite i rutinerna för spelet på banan.

Inledningsvis kommer vi inte sätta ut vinterflaggorna, utan banan är helt stängd fram tills frosten är borta. Det är greenkeepern som bedömer när spelet kan starta och koordinerar med kansliet.

Starttider som är bokade när banan är stängd pga frost stryks då helt. Ni får alltså ha lite koll på väderleksrapporterna innan ni bokar en tidig morgonrunda.

Dagar då det inte är nattfrost är det givetvis fritt fram att spela från tidig morgon precis som vanligt.

Längre fram i höst kommer vi sätta ut vintergreener och vinter tees och då kommer nya rutiner att gälla. Vi kommer då ut med ny uppdaterad information.

Greenkeeper             Kanslichef

Mikael Steen             Robert Lundahl