Juniorerna har varit i farten i helgen!!

2015-08-25

Elsa Svensson till Skandia Riks Touren!
På lördagen arrangerade Mariestads GK Skandia Tour Regional med spelare från regionen men även från Stockholm Göteborg och Jönköping. Debuterade gjorde Edvin Svensson som var MdGKs enda spelare i pojk klassen, Edvin spelar i vanliga fall i serien under och hade fått ett wild card till hemma tävlingen. Det hade även Tilda Kvarnrud fått för att känna på spelet i högre division, Det är bra att de får mäta sig med spelare som är snäppet vassare än deras vanliga medspelare för att få se själva vad som är skillnaden.
Elsa Svensson såg till att vara snäppet vassare än alla utom en deltagare i Flick klassen. Elsa spelade till sig en andra plats, med totalt 127slag, 9 slag efter vinnaren men det var tillräckligt för att få en plats på Skandia Tour Riks som kommer att spelas första helgen i september på Ale GK utanför Kungälv. Innan det ska hon till Landskrona och mäta sina krafter med Sverige eliten i Skandia Cup flickor födda -01, vilka fantastiska utmaningar hon kommer att få uppleva.

Skandia Tour Distrikt på Ekarna och blev det mer framgångar för MdGK.
Pojkar B2 blev det en andra plats genom Albin Rutgersson med 66 slag netto och en rejäl handicap säkning som ett brev på posten. Albin radar upp pallplatser på Touren det är hans andra andra plats och det finns även en brons peng hemma på väggen.
Albert Gustavsson drog till med en bronspeng och sänkning av handicapet i debuten klass pojkar B1. Här ar det 18 hål slagtävling utan handicap. 89 slag brutto hamnade Albert på, 6 slag föe klubbkompisarna Max Hållander och Filip Stenlund.
För andra gången spelade Oscar Jönsson i pojkar A klass, 27 hål, där det står regional platser på spel i och med att 10% av antalet startande får plats på Skandia Tour Riks. 128 slag occh en tredje plats blev Oscars del och även här en handicap sänkning.