Hjärtstartaren!

2012-05-18

Det finns en hel del hjärtstartare i vår stad som kan rädda liv - hjälp oss att skramla ihop till en till golfklubben där det också verkligen behövs en!
En hjärtstartare kostar ca 17.000kr.

Vill du skänka ett bidrag? Stora som små bidrag är välkomna till klubbens BG 194-5005, märk med "Hjärtstartare" och ditt (eller ditt företags?) namn eller lämna ett bidrag i burken i receptionen.

Vad är en hjärtstartare?
En hjärtstartare är en maskin som med en elektrisk stöt kan starta ett hjärta som stannat. Vem som helst kan använda en hjärtstartare eftersom det inte krävs några egentliga förkunskaper.

Den internationella symbolen för hjärtstartare ska finnas överallt där en hjärtstartare finns utplacerad.I annat fall får man en uppmaning att göra hjärt-lungräddning. Vissa modeller ger också vägledning i hur man gör hjärt-lungräddning. När den kopplas en person som är medvetslös analyserar den personens hjärtrytm. Om en elstöt behövs får användaren en uppmaning att ge en stöt.

Hjärtstartaren köps när vi har tillräckligt med medel

Söndagen den 20 maj anordnades en spontan "hjärtstartartävling" här klubben helt  Annica Hållerud-Forsmarks initiativ. Tävlingen drog in ytterligare 1365kr till hjärtstararen  nu har vi hittills samlat ihop 6300kr! Tack till Annica och tack till alla som var med och bidrog!