Fredrik Kampe rapporterar från FINNKAMPEN

2011-08-29

Har varit Uppsala GK i helgen och spelat Finnkamp.
En "Ryder Cup" i miniformat. 6 spelare, 1 runda foursome, 1 runda bästboll och 1 singel.

Svenska herrarna vann med totalt 8-4. Efter ledning 3,5 -2,5 första dagen var utgången helt oviss. Finland med årets Mid-Am-europamästare i laget och med vinst de 2 senast finnkamperna hade gott hopp om att ta igen försprånget. Men efter 4 vinster, 1 delad och 1 förlust för Sverige var segern ganska klar.
Själv hade jag en väldigt svängig helg. lördagsförmiddagens foursome tillsammans med Waxholms Peter Maripuu satt spelet kvar från Salem förra helgen och efter en kanonmatch av båda lagen kunde vi vinna det 17:e hålet. Lika bra som vi spelade fm. lika dåligt fungerade det em. Framförallt puttningen var under all kritik. Trots det lyckades vi kämpa oss med i matchen ända till 17:e hålet även denna gång. Efter sedvanlig lottning av singelspelet lördagskvällen sa jag och Peter till varandra att dom vi skulle möta skulle sota för förlusten i bb. Jag vann min match 13:e hålet och Peter 15:e, men den största prestationen tycker jag nog ändå att Tomas Söderberg från Kalmar stod för han slog den regerande Mid-Am EM-mästaren med 3/2.
En mycket lyckad helg som ger självförtroende för framtiden med sista uttagningstävlingen i Båstad om två veckor och Franska öppna om treveckor.

Även damerna vann sin match klart. I det laget ingick Eva-Lena Jönsson, som representerade Mariestads GK för ett antal år sedan och Anette Djup från Lidköping.

MVH
Fredrik Kampe