Fina resultat i GoreTex JR ProAm klubbkval

2014-06-27

På torsdagen avgjordes ett klubbkval på Mariestads Golfklubb till GoreTex PGA junior proam, där det stod tre distriktsfinals platser på spel.Bästa netto flick, bästa netto pojk och bästa brutto spelar i lag tillsammans med MdGKs pro Stefan Jönsson en ProAm som spelas på Koberg GK utanför Trollhättan.

Tilda Kvarnrud knep platsen bästa flicka med finfina 74 slag netto +1, Maja Stenlund var två med 76 netto. I killklassen vann Marcus Gustafsson nettoklassen med fyra slags marginal, Marcus drog till med 70 slag netto vilket innebär en fin sänkning av hcp. Fyra slag efter var Majas lillebror Filip som hade 74 netto men han var nöjd iallafall för han slog ju syrran. Brutto klassens plats togs av Edvin Svensson som trots några dåliga hål lyckades att knipa den åtråvärda platsen i distriktsfinalen.

Det är verkligen roligt att se hur spelarna utvecklar sig och speciellt för de som gick vidare. Edvin har precis kommit tillbaka efter en armbågsskada, Tilda Kvarnrud är en av de som tränar mest av flickorna och så har vi Marcus som tränar klart mest av juniorerna på klubben. Han har kommit ner till 9 i hcp men hans spel och träningsvilja motsvarar en scratch spelare om han lägger in mer närspelsträning så når han det säsongen 2015. Här kommer verkligen Jack Nicklaus sätt att se på träning och det är "ju mer han tränade desto mer tur hade han"