Bra spel av våra juniorer på Skandia Tour

2014-06-19

Mariestads Golfklubb var och spelade Skandia Tour distrikt på Töreboda Golfklubb som presenterade en klart bra bana där oftast juniorer trivs. MdGK satsade med inspel lördag , övernattning på TöGK för att ha en bra uppladdning.

Tjejerna trivdes bäst vilket resulterade i en andra plats genom Linnea Gustavsson som var ett slag ifrån att vinna flickor B klassen. Linnea spelar bara bättre och bättre så både vinsten och storsänkningen lurar bakom hörnet. Tilda Kvarnrud var också med i denna klass och var åtta slag efter.

Placeringen bättre blev det för Elsa Svensson som vann Flickor A med 83 slag brutto, fem slag före tvåan. I och med vinsten får Elsa spela Skandia Regional nästa omgång där får hon möta snäppet bättre tjejer och äldre tjejer. Där passar hon bra för tillfället, kul att hon får chansen att mäta sig med bättre tjejer. Spelar Elsa som hon brukar och kan räcker det till en mitten placering som leder till rankingpoäng och vidare spel i regional touren.

För killarna gick det tyngre bäst av de tre var i klass pokar B1 Max Hållander som hade sex slag upp till 1a platsen och Oscar Jönsson var ytterligare fem slag efter. Jesper Forslund var med för första gången lite nervöst kan tänka och Jesper var 10 slag efter täten.

Nästa Distrikt blir på Vårgårda den 29e juni och Regional går på A6 i Jönköping. Med nya tag mot nya upplevelser och nya mål att nå så ska MdGK göra ytterligare bra tävlingar.