Bra spel av våra Juniorer i Trollhättan!

2013-08-08

I lördags var åtta Mariestads golfklubbs juniorer på Kobergs Golfklubb / Trollhättan och deltog i hösten första Skandia Tour distrikt. Det blev fyra medaljer av åtta möjliga.

Max Hållander blev tvåa i pojkar B2 med 73 netto dvs på sitt handicap. Filip Stenlund var två slag efter Max och knep femte platsen. Bra gjort av bägge två som förhoppningsvis tar ytterligare steg framåt till nästa tävling.

I flickor B som också spelar slaggolf netto vann Stina Jönsson på finfina 66 slag, sju slag bättre än sin handicap då det blev en rejäl sänkning. Trea blev Maja Stenlund med 79 slag netto, ett bra resultat att bygga vidare på inför Arvika den 13e augusti och regional final i Skandia Cup. Dit ska även Elsa Svensson som var ett slag efter Maja på Kobergs banan.

B1 klassen, som spelar scratch tävling, hade MdGK tre killar till start. Det blev vinst här också genom Oscar Jönsson som inte ville inte vara sämre än syrran. Han hade 86 brutto, ett slag före tvåan, även Oscar fick en bra sänkning av sitt handicap. På delad 6e plats har vi Edvin Svensson 94 slag och tyvärr kunde Jonathan Svensson inte fullfölja hela ronden.

Skönt att få en bra start på sommaren och höstens tävlingar. Det kommer väldigt bra tävlingar på hemmaplan med KM i spetsen, två Skandia Tour, Åsundsholm och Mark på programmet. Förhoppningsvis ytterligare en Skandia Cup dvs. Sverige final för Maja och Elsa. På bilden från vänster: Maja, Stina, Max och Oscar
//Stefan Jönsson